• 1
  • 2
  • 3

NAJAVA: Komemoracija na Radimlji 2018.U povodu 76. obljetnice spomena na Bleiburšku kalvariju održat će se prigodna komemoracija i slaviti sv. Misa na Radimlji kod Stoca u subotu, 22. svibnja 2021. u 18,00 sati za sve poginule i nestale katoličke vjernike hrvatskog naroda u Drugom svjetskom ratu i poraću.

  • Euharistijsko slavlje predslavi don Nikola Menalo, sudski vikar i župnik župe Blagaj-Buna.
  • Svibanjska pobožnost u čast Gospi, na Radimlji u 17,30 sati.
  • Polaganje cvijeća i vijenaca nakon sv. Krunice, a prije sv. Mise.
  • Sv. Misa na Radimlji u 18,00 sati.

Svi vjernici koji mogu sudjelovati u ovom prigodnom i svetom činu, dobro došli!

Svečano proslavljen bl. Ivan Merz u Gornjoj Bitunji, 10. svibnja  2021.U ponedjeljak, 10. svibnja 2021. pod pučkom sv. Misom u 11,00 sati, u Gornjoj Bitunji, koju je predslavio i vjernicima prigodnu riječ uputio župnik don Rajko, svečano je proslavljen bl. Ivan Merz, kojega su mještani 2017. godine, u dogovoru sa župnikom, izabrali za svoga zaštitnika.

Na početku je župnik sve pozdravio, izrazio radost što smo se okupili na ovu sv. Misu, te sve nazočne pozvao na kajanje i molitvu za žive i mrtve, za polja, njive i usjeve, za Božji blagoslov nad sve ono od čega živimo i čime se bavimo, da nam sve to dobri Bog blagoslovi po zagovoru bl. Ivana. Ukopnici ovoga groblja su mještani triju sela Gornja Bitunja, Donja Bitunja i Zabrđe. Za vrijeme sv. Mise vjernici su skrušeno pratili sv. Misu i u njoj lijepo sudjelovali, a prije sv. Mise sve pripremili i vrlo lijepo organizirali.

Stočani na Hodočašću Kraljici Mira u Hrasnu 2021.Stolački dumo Rajko predvodio je Hodočašće stolačkih vjernika u Svetište Kraljice Mira u Hrasno u nedjelju, 9. svibnja 2021. Na ovo hodočašće krenuo je jedan dio svijeta osobnim automobilima, radi epidemiološke situacije. Ove su nam se godine na hodočašću pridružili i nekoliko naših momaka iz Biciklističkog kluba „Stolac“, a u Hrasnu smo susreli i još jednu ekipu mladića iz čapljinskoga motorističkog društva, koji su motorima došli na ovo hodočašće. Baš lijepo i hodočašće i vozočašće se lijepo uklapaju u Gospin dan Kraljice Mira u Hrasnu.

Pješivac – Novo groblje, proslavljena godišnja sv. Misa, u nedjelju, 2. svibnja 2021.Na Pješivcu u Novom groblju, stolački dumo Rajko, slavio je s pukom Božjim sv. Misu, 2. svibnja 2021. u 11,00 sati. Ovo je godišnja sv. Misa koja se po tradiciji slavi svake godine na prvu nedjelju u svibnju i ovu nedjelju ukopnici groblja Pješivac – Novo groblje, slave kao svoj dan, te pozivaju svoje goste i prijatelje poslije Mise na obiteljski ručak u 36 kuća: 16 kuća Aladinske župe i 20 kuća Stolačke župe, ali se okupe i vjernici okolnih sela. Puno groblje naroda Božjega.

U subotu, 1. svibnja 2021. u stolačkoj župnoj crkvi svečano je proslavljen blagdan sv. Josipa Radnika. Nalazimo se u „Godini sv. Josipa“ pa je Crkva omogućila za blagdane sv. Josipa svojim vjernicima omogućiti primanje Potpunog oprosta uz uobičajene uvjete: obaviti sv. ispovijed, primiti sv. pričest, izmoliti Vjerovanje i Očenaš na nakanu sv. Oca i izmoliti jednu molitvu na čast sv. Josipa. Kako se u subotu slavio blagdan sv. Josipa Radnika, župnik je don Rajko upriličio svojim župljanima primanje Potpunog oprosta.