Kontakt Info

Župa sv. Ilije Proroka

Zrinsko-Frankopanska bb
BiH - 88360 Stolac

tel.: +387 (0) 36 853 005
fax: +387 (0) 36 853 005
mob: +387 (0) 63 357-111
e-mail: rajko.markovic@tel.net.ba

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 16 
U groblju na Bačniku slavljena sv. Misa povodom zaštitnika sv. Ante Padovanskoga 2018. PDF  | Ispis |  E-mail
Srijeda, 13 Lipanj 2018 21:25

U groblju na Bačniku slavljena sv. Misa povodom zaštitnika sv. Ante Padovanskoga 2018.U srijedu, 13. lipnja 2018. u groblju na Bačniku u 11,00 sati sv. Misu služio je stolački župnik don Rajko Marković. Na sv. Misi sudjelovalo je nekoliko desetaka vjernika, skupilo se dosta kako mještana, tako gostiju i prijatelja.

Pod sv. Misom okupljeni puk je pobožno molio i skladno pjevao. Don Rajko je uputio prikladnu propovijed okupljenom puku, naglasivši da je sv. Ante omiljeni svetac kršćanskog zapada, a posebno hercegovačkog puka, koji je svijet osvojio svojom jednostavnošću i iskrenom vjerom u Boga. On je umro na glasu svetosti 13. lipnja 1231. godine u 36.-oj godini života i zato danas njegov blagdan, a pokopan je u utorak, 17. lipnja i zato utorci sv. Anti, ali i razne druge pučke pobožnosti, pa je sv. Antu stavio za uzor svima. Sv. Ante je svojom je poniznošću i iskrenošću osvojio srca ljudi čitavoga kršćanskoga svijeta.

Poslije sv. Mise domaćini su pozvali svoje goste i prijatelje na obiteljsku gozbu. Dumo je čestitao blagdan, kako domaćima tako i gostima i zaželio svima ugodno, lijepo i prijateljsko popodne, a Dumu je ove godine ugostila ručkom obitelj Drage Raguža s Bačnika, a nastanjena u Dubrovniku. Župnik je, s domaćinom Dragom po običaju, poslije sv. Mise obišao i sve ostale kuće, njih šest i svima u obiteljima čestitao, a nakon toga u Drage sa svim ostalim uzvanicima ručao uz ugodan razgovor i prijateljsko druženje. Kako je zaista lijepo i Bogu ugodno kad se braća i sestre nađu zajedno najprije kod sv. Mise slaveći Boga i sveca zaštitnika, a onda za obiteljskim stolom blagujući u ugodnom razgovoru s okupljenim prijateljima. Ovo su zdravi i lijepi hercegovački običaji, pa neka žive navijeke!

U groblju na Bačniku slavljena sv. Misa povodom zaštitnika sv. Ante Padovanskoga 2018. U groblju na Bačniku slavljena sv. Misa povodom zaštitnika sv. Ante Padovanskoga 2018. U groblju na Bačniku slavljena sv. Misa povodom zaštitnika sv. Ante Padovanskoga 2018. U groblju na Bačniku slavljena sv. Misa povodom zaštitnika sv. Ante Padovanskoga 2018.

 

VIDEO: Gospin plač - Stolac 2015.

Zdravo Tijelo Isusovo (stolački napjev - Hercegovina)

"Gospin plač" u izvedbi
HKUD Stolac, crkveni zbor ''Mladi''

možete preuzeti ili pogledati OVDJE!

Video: Zdravo Tijelo Isusovo – Stolac 2015.

Zdravo Tijelo Isusovo (stolački napjev - Hercegovina)

"Zdravo Tijelo Isusovo" u izvedbi
HKUD Stolac, crkveni zbor ''Mladi''

možete preuzeti ili pogledati OVDJE!

VIDEO: O mila Majko nebeska - Stolac 2015.

Zdravo Tijelo Isusovo (stolački napjev - Hercegovina)

"O mila Majko nebeska" u izvedbi
HKUD Stolac, crkveni zbor ''Mladi''

možete preuzeti ili pogledati OVDJE!

Sv. Misa iz Stoca na YouTube-HRT

Sv. Misa iz Stoca 03.03.2013. dostupna na youtube-u

Sv. Misu i portret grada i župe možete pogledati i/ili preuzeti OVDJE!

Home Vijesti U groblju na Bačniku slavljena sv. Misa povodom zaštitnika sv. Ante Padovanskoga 2018.