• 1
  • 2
  • 3

Miroslav Škoro na Ilindan 2019. u StocuMiroslav Škoro na Ilindan 2019. u Stocu.

Na Ilindan, 20. VII. 2019. (subota) u 21,00 sat spektakularni koncert
u dvorištu stolačke župne crkve
održat će popularni hrvatski pjevač zabavne glazbe MIROSLAV ŠKORO,
uz pratnju svog benda.

Ulaz slobodan, svi ste pozvani!

Očekujemo veliki skup naroda, sa svih strana!

Svi skupa dobro došli u Stolac!

Ilindanske svečanosti u Stocu 2019.

Stolac je ovih dana u znaku svoga zaštitnika sv. Ilije Proroka, koji je zaštitnik župe, grada i općine. Već 20-ak dana traju kulturno – športski programi po gradu na Bregavi, a od srijede, 17. srpnja kreće i duhovna obnova župe, te prigodni programi u krugu stolačke župne crkve.

Od srijede počinje trodnevnica u župi. Svaku večer trodnevnice: srijeda, četvrtak i petak sveta ispovijed u 18,30 sati, a sveta Misa u 19,00 sati, ispovijeda više svećenika, a za sve ostale informacije plakati su postavljeni po gradu i okolici.

U groblju u Popratima slavljena sv. Misa povodom zaštitnice Kraljice Apostola 2019.U subotu, 6. srpnja 2019. u groblju Poprati u 11,00 sati sv. Misu slavio je stolački župnik don Rajko Marković, povodom zaštitnice sela Kraljice Apostola, koja uvijek dolazi u prvu subotu u srpnju mjesecu.

Na sv. Misi sudjelovalo je nekoliko desetaka vjernika, skupilo se dosta kako mještana, tako gostiju i prijatelja. Pod sv. Misom okupljeni puk je pobožno molio i skladno pjevao, a mladi su čitali i posluživali oko oltara.

Mostarci posjetili župu sv. Ilije Proroka u Stocu 2019.Mladi katedralne župe iz Mostara njih 30-ak sa svojim svećenicima don Ilijom Petkovićem ml. i don Davorom Berezovskim, posjetili su stolačku župu, u utorak, 2. srpnja 2019.

Gosti su najprije svratili na svjetski poznatu nekropolu stećaka Radimlja, gdje su ih stručno i srdačno primili djelatnici ove ustanove pod vodstvom gđe. Maje Lopin ravnateljice JU Radimlja. Tu su im s jednoga mjesta predočene sve stolačke kulturne destinacije, na što su gosti bili vrlo ugodno iznenađeni.

Župljani župe Tomislavgrad posjetili župu Stolac 2019.Danas u ponedjeljak, 1. srpnja 2019. župljani župe Tomislavgrada njih 100-tinjak u dva autobusa i jednim kombijem, na čelu sa svojim župnikom fra Slavenom Brekalom, kapelanom i dvjema časnim sestrama, posjetili su župu Stolac. Došli su oko 14,00 sati iz Ravnoga gdje su posjetili pećinu „Vjetrenica“, a pred našom župnom stolačkom crkvom ih je srdačno primio i pozdravio dumo Rajko.

Nakon pozdrava i prijateljskog rukovanja, svi smo se pred crkvom uslikali, a onda smo ušli u crkvu pozdraviti Gospodina. Zatim smo se pripremali za sv. Misu, časna preuzima sintisajzer, pjevači mikrofon, čitači misna čitanja, fratri se oblače za sv. Misu, a don Rajko svima stoji na raspolaganju. Radosno smo sudjelovali u sv. Misi koju je predslavio župnik fra Slaven.