• 1
  • 2
  • 3

Svečano proslavljena Prva večer trodnevnice i „17. Večer Folklora“ u Stocu 2018.U utorak, 17. srpnja 2018. u Stocu je svečano proslavljena Prva večer trodnevnice. Prije sv. Mise ispovijedalo je više svećenika, a svijet se okupljao u velikom broju, kako domaći tako i gosti i 10-ak HKUD-ova iz Lijepe naše i Hercegovine.

Svečanu sv. Misu u 19,00 s. u župnoj crkvi sv. Ilije Proroka u Stocu predvodio je i prikladnu propovijed održao Vlč. Tomislav Benaković, župnik Vuke-Slavonija, a pod sv. Misom pjevao je Župni zbor „Širokopoljac“ iz župe Vuka, Široko Polje.

NAJAVA "ILINDANSKIH SVEČANOSTI U STOCU 2015." U DRUGIM MEDIJIMABraćo i sestre! Kao i prethodnih godina iz Župnog ureda Stolac poslali smo svim eminentnijim medijima i tiskanim i digitalnim najavu i program Ilindanskih svečanosti u našoj župi i našem gradu 2018. godine. Mediji su nas, kao i uvijek, ugodno iznenadili svojom zainteresiranošću i promptnim objavama. Hvala im svima!

Do sada su najavu Ilindanskih svečanosti, osim župnog portala i portala HKUD Stolac, objavili:

NAJAVA: Ilindanske svečanosti u Stocu 2018.Stolac je ovih dana u znaku svoga zaštitnika sv. Ilije, koji je zaštitnik župe, grada i općine. Već 20-ak dana traju kulturno–športski programi po gradu na Bregavi, a od utorka, 17. srpnja kreće i duhovna obnova župe, te prigodni programi u krugu stolačke župne crkve.

Od utorka počinje trodnevnica u župi. Svaku večer trodnevnice: ponedjeljak, utorak i srijeda sveta ispovijed u 18,00 sati, a sveta Misa u 19,00 sati, ispovijeda više svećenika, a za sve ostale informacije plakati su postavljeni po gradu i okolici.

Utorak, 17. srpnja – Župna crkva: u 18,00 s. prigoda za sv. ispovijed, u 19,00 s. pobožnost sv. Iliji pa koncelebrirana sv. Misa, koju predvodi i propovijeda: don Tomislav Benaković, župnik župe Vuka-Široko Polje, pjeva: Župni pjevački zbor župe „Širokopoljac“.

		HKUD „STOLAC“ nastupilo na „Večeri folklora“ na Rotimlji 2018.Naše HKUD „Stolac“ nastupilo je u utorak, 26. lipnja 2018. na „Večeri folklora“ na Rotimlji, povodom patrona župe Petrovdana.

Najprije je slavljena sv. Misa u 19,00 sati, a poslije Mise, radi nevremena, upriličena je Smotra folklornih društava u 20,00 sati, u župnoj dvorani Pastoralnog centra, u kojoj smo sudjelovali i mi iz Stoca s programom: Mješani bećarac, Ženski bećarac, Starohrvatska rodoljubna pjesma Graničari, Zajednička pjesma u kolu i Muški trojanac.

U groblju u Kruševu slavljena sv. Misa povodom zaštitnika sv. Ivana Krstitelja 2018.U nedjelju, 24. lipnja 2018. u groblju Usputnica u Kruševu, župa Stolac u 11,00 sati sv. Misu služio je stolački župnik don Rajko Marković.

Na sv. Misi sudjelovalo je nekoliko stotina vjernika, nedjelja je, pa se skupilo dosta svijeta sa svih strana, kako mještana, tako gostiju i prijatelja. Pod sv. Misom okupljeni puk je pobožno molio i skladno pjevao, a mladi su ministrirali, čitali misna čitanja i molitvu vjernika.