• 1
  • 2
  • 3

Časna sestra Petronila proslavila u Stocu 50.-tu obljetnicu redovništva 2020.Časna sestra milosrdnica Petronila Kovačević, u nedjelju, 25. listopada 2020. pod svečanom sv. Misom u 11,00 sati proslavila je svoj Zlatni jubilej-50.-tu obljetnicu redovništva. Naime, sestra je proslavila svoj redovnički jubilej u svojoj rodnoj župi Novo Selo – Balegovac u Posavini, ljetos 9. kolovoza 2020. pod sv. Misom u 11,00 sati.

Na ovo svoje slavlje, uz ostale goste i prijatelje, sestra je pozvala i našega stolačkog župnika don Rajka i župljane župe Stolac, jer je časna djelovala neko vrijeme i u našoj župi.

Đakonsko ređenje o. Stanka Pažina u Karmelskom samostanu na Buškom jezeru 2020.Naš domaći sin o. Stanko Pažin zaređen je danas, u subotu, 24. listopada 2020. za đakona u crkvi Karmelskog samostana na Buškom jezeru, pod sv. Misom u 11,00 sati.

Za đakone Svete Majke Crkve, zaredio je danas Marka i Stanka naš biskup Petar Palić, koji je predvodio svečano Misno slavlje u koncelebraciji 15-ak svećenika.

Sv. Mise i molitve u nedjelju na zapovjednu svetkovinu Svih Svetih u župi uobičajeno:

Stolac Župna crkva: 9,00 sati, sv. Misa za narod
Aladinići patron župe: 11,00 sati, sv. Misa za pokojne
Kruševo groblje: 16,00 sati, sv. Misa za pokojne

Ovdje je vjera jaka i nepokolebljiva kao kamen žestac„Ostali smo i ostajemo na ovom raskrižju religija i kultura čuvajući i živeći sve one neprolazne vrijednosti koje smo stekli u svojim obiteljima“, svjedoči stolački župnik don Rajko Marković.

Piše: Josip Vričko


U parku kod župne kuće u Stocu sve procvjetalo kao da je proljeće, a listopad je 2020.Danas je 21. listopada 2020., prava jesen, ali u parku kod Župne kuće u Stocu sve procvjetalo kao da je proljeće, a i temperatura je vani u podne 20 stupnjeva.

U šumici pored Župne kuće procvjetalo divlje cvijeće u raznim bojama, ruže i sada cvjetaju, živica ispred kuće sva u cvatu, a ljekovito bilje: smilje, kadulja, nana i ružmarin u punom rastu. Samo se po šipcima sladuncima i ljutuncima u župnom voćnjaku vidi da je jesen i da se bliže Svisveti.