• 1
  • 2
  • 3

Naš stolački bogoslov Stanko Pažin, karmelićanin položio doživotne zavjete 2019.U subotu, 21. rujna 2019. na blagdan sv. Mateja apostola, naš stolački bogoslov brat Stanko od Utjelovljenja (Pažin) karmelićanin u Karmelu na Buškom Jezeru pod svečanom sv. Misom u 11,00 sati položio je doživotne zavjete: čistoće, siromaštva i poslušnosti pred karmelskim provincijalom o. Srećkom Rimcem. Uz našega Stanka doživotne zavjete je položio i bogoslov iz župe sv. Jakova ap. starijeg Cista Velika brat Marko od Duha Svetoga (Maglić) karmelićanin.

Svečano proslavljena Mala Gospa u Stocu 2019. U našoj župi svečano je u nedjelju, 8. rujna 2019. proslavljena Mala Gospa koja je supatron župe Stolac. Za ovu našu svečanost pripremili smo se trodnevnicom u župi. Kroz tri dana: četvrtak, petak i subota bila je prigoda za sv. ispovijed, kad je ispovijedalo više svećenika. Prvu večer ispovjedila su se školska djeca Osnovne škole, drugu večer mladi Srednjih škola, studenti i ostala župna mladež, a treću večer ispovjedili su se odrasli. Svaku večer kroz trodnevnicu bila je pobožnost Gospi: krunica, litanije i poslije sv. Misa. Sve tri večeri pobožnosti Gospi predmolila su školska djeca, a sv. Mise predvodio je župnik don Rajko.

Stolački maturanti otišli na ekskurziju u Italiju 2019.Stolački maturanti, njih 51, u pratnji četvero profesora-razrednika ove su godine krenuli na maturalnu ekskurziju u Italiju po turističko-duhovnim destinacijama na tjedan dana, od petka, 6. rujna do petka 13. rujna 2019. U petak, 6. rujna maturanti su se okupili u Stocu na Centru pred Osnovnom školom u 18,30 sati. Razrednici su na vrijeme pozvali stolačkog dumu Rajka da svim putnicima podijeli Božji blagoslov, što je dumo rado i prihvatio.

NAJAVA: Proslava blagdana Male Gospe u Stocu 2019.

 

Pred nama je Mala Gospa pa ćemo se za ovu našu župnu svečanost pripremiti trodnevnicom i sv. ispovijedi djece, mladih i odraslih, a svaku večer ispovijedaju po 2 svećenika sa strane, pa ovako:

Četvrtak: u 18,30 s. ispovijed školske djece Osnovne škole na početku Školske i vjeronaučne godine, a u 19,00 s. za sve pobožnost Gospi: krunica, litanije i sv. Misa, pjeva Dječji zbor „Modra Rijeka“.

Petak: u 18,30 s. ispovijed školske mladeži Srednjih škola i ostalih, a u 19,00 s. za sve pobožnost Gospi i sv. Misa, pjeva Djevojačka skupina „Angelus“.

Članice HKUD-a „STOLAC“ na promociji knjige „Sjahali kićeni svatovi“ u Neumu 2019.U srijedu, 21. kolovoza 2019. godine, u Grand hotelu Neum u Neumu s početkom u 20,00 sati održana je promocija knjige, autora Stanislava Vukorepa, "Sjahali kićeni svatovi“, koja opisuje običaje pučkih svadbi, koji čine iznimno važan segment nematerijalne kulturne baštine Hrvata jugo-istočne Hercegovine.

Uz autora, knjigu su predstavili moderatorica Vesna Slobođan, akademik Mladen Bevanda i zastupnik u Hrvatskom saboru Željko Raguž, a u glazbenom dijelu nastupilo je 5 članica našeg HKUD-a „Stolac“ iz Stoca: Viktorija, Zora, Karla, Anđela i Veronika.