• 1
  • 2
  • 3

U župi Stolac na Dubravi proslavljena Gospa od Anđela, 1. kolovoza 2020.U subotu, 1. kolovoza 2020. u selu Dubrava, stolačka župa, proslavljena je zaštitnica mjesta i groblja Gospa od Anđela.

Ovaj se blagdan slavi 2. kolovoza, a kako je ove godine nedjelja župnik je u dogovoru s ukopnicima odmah na početku izbora patrona sela dogovorio da će se ovaj blagdan kad dođe u nedjelju slaviti dan prije u subotu da župna crkva ne bi ostala bez pučke sv. Mise u 11,00 sati, pa je tako bilo ove godine, blagdan je prebačen u subotu dan prije i sve se lijepo obavilo.

Hercegovački bogoslovi u posjeti župi Stolac 2020.Četvorica naših Hercegovačkih bogoslova: Branimir Bevanda, Sven Skender, Gabriel Pavlović, Stipe Gabrić i sjemeništarac Daniel Raič u dogovoru sa stolačkim župnikom don Rajkom posjetili su župu Stolac.

U nedjelju, 26. srpnja 2020. bogoslovi su sudjelovali sa stolačkim pukom na sv. Misi u 9,30 sati, koju je predvodio župnik u koncelebraciji domaćeg sina don Ivana Marčića. Naši bogoslovi su odlučili ovoga ljeta obići naše župe, svjedočiti o svome duhovnom pozivu, sudjelovati na sv. Misama, te svojom nazočnošću predstaviti mladima i njihovim roditeljima svoj svećenički poziv, kako bi se i poneko od njih odlučio za svećeničko zvanje.

U groblju Ober-Doluša slavljena sv. Misa povodom zaštitnice sv. Ane 2020.U nedjelju, 26. srpnja 2020. u groblju Ober-Doluša u 11,00 sati sv. Misu služio je stolački župnik don Rajko Marković. Na sv. Misi sudjelovalo je nekoliko desetaka vjernika, kako mještana tako gostiju i prijatelja.

Don Rajko je prikladnu propovijed uputio okupljenom puku, a bračni sveti par Joakima i Anu stavio za uzor svima. Na Zapadu je prevladao običaj da se na ovaj dan slavi sv. Ana, a na Istoku sv. Joakim, iako u katoličkom kalendaru stoji za danas blagdan sv. para Joakima i Ane roditelja B.D. Marije, pa se tako slave oboje isti dan.

Na Ilindan, 20. srpnja 2020. u 11,00 sati vjerni puk, kojega je bilo više tisuća, okupio se u dvorištu župne crkve, na sv. Misu koju je uz 15-ak svećenika koncelebranata predvodio don Željko Majić, generalni vikar iz Mostara.

U nastavku donosimo video snimak kompletnog misnog slavlja!


Prvoga dana Trodnevnice u čast sv. Ilije Proroka, naslovnika župne crkve i zaštitnika stolačke župe, u petak 17. srpnja 2020. u 19.00 sati, biskup Ratko je, uz još nazočnih 8 svećenika i nekoliko stotina vjernika, blagoslovio Kružni put uz Križevac.

Za stolački Križni put biskup je napisao molitve koje su uklesane na prvih šest podignutih postaja, a od 7. do 14. postaje postavljeni su samo drveni križevi u betonskim postoljima.